ACORDUL DE LICENȚĂ PENTRU UTILIZATORUL FINAL KASPERSKY SAFE KIDS FOR WINDOWS („ACORDUL DE LICENȚĂ”)

CITIȚI CU ATENȚIE URMĂTORUL ACORD DE LICENȚĂ ÎNAINTE DE A ÎNCEPE SĂ UTILIZAȚI SOFTWARE-UL.

TREBUIE SĂ FIȚI ADULT PENTRU A PUTEA ÎNCHEIA PREZENTUL ACORD DE LICENȚĂ. DACĂ SUNTEȚI COPIL, TREBUIE SĂ SOLICITAȚI CA UNUL DINTRE PĂRINȚI SAU CUSTODELE LEGAL SĂ CITEASCĂ ȘI SĂ-ȘI EXPRIME ADEZIUNEA FAȚĂ DE PREZENTUL ACORD DE LICENȚĂ ÎN NUMELE DUMNEAVOASTRĂ. PĂRINȚII SAU TITULARII RESPONSABILITĂȚII PARENTALE TREBUIE SĂ ACCEPTE ACEST ACORD DE LICENȚĂ ÎN NUMELE DUMNEAVOASTRĂ ȘI SĂ ÎȘI ASUME ÎNTREAGA RESPONSABILITATE PENTRU TOATE OBLIGAȚIILE IMPUSE UNUI UTILIZATOR FINAL ÎN CONFORMITATE CU TERMENII PREZENTULUI ACORD DE LICENȚĂ.

PRIN RULAREA SOFTWARE-ULUI SAU FĂCÂND CLIC PE BUTONUL CARE INDICĂ ACORDUL DUMNEAVOASTRĂ DIN FEREASTRA CE CONȚINE ACORDUL DE LICENȚĂ SAU INTRODUCÂND SIMBOLURILE PRIN CARE DECLARAȚI CĂ SUNTEȚI ADULT ȘI ACCEPTAȚI ACEST ACORD DE LICENȚĂ FIE ÎN NUMELE DUMNEAVOASTRĂ, FIE AL COPILULUI DUMNEAVOASTRĂ, VĂ ASUMAȚI ÎNTREAGA RESPONSABILITATE PENTRU TOATE OBLIGAȚIILE IMPUSE UNUI UTILIZATOR FINAL ÎN CONFORMITATE CU TERMENII PREZENTULUI ACORD DE LICENȚĂ.

DE ASEMENEA, DACĂ EXECUTAȚI SOFTWARE-UL SAU DACĂ FACEȚI CLIC PE BUTONUL CARE INDICĂ ACORDUL DUMNEAVOASTRĂ DIN FEREASTRA CARE CONȚINE ACORDUL DE LICENȚĂ SAU DACĂ INTRODUCEȚI SIMBOLURILE CORESPUNZĂTOARE, VĂ EXPRIMAȚI ACCEPTAREA NECONDIȚIONATĂ A TERMENILOR ȘI CONDIȚIILOR ACESTUI ACORD DE LICENȚĂ ȘI VI SE CONFERĂ ASTFEL DREPTUL DE A UTILIZA SOFTWARE-UL ÎN CONFORMITATE CU TERMENII ȘI CONDIȚIILE ACESTUI ACORD DE LICENȚĂ.

DACĂ NU SUNTEȚI DE ACORD CU CONDIȚIILE PREVĂZUTE ÎN ACEST ACORD DE LICENȚĂ SAU DACĂ NU SUNTEȚI ADULT, TREBUIE SĂ RENUNȚAȚI LA INSTALAREA SOFTWARE-ULUI ȘI/SAU SĂ ȘTERGEȚI SOFTWARE-UL.

DACĂ CONTRACTUL DE LICENȚĂ SAU ALTE DOCUMENTE SIMILARE ÎNSOȚESC SOFTWARE-UL, TERMENII PRIVIND UTILIZAREA SOFTWARE-ULUI DEFINIȚI ÎN ACESTE DOCUMENTE VOR PREVALA FAȚĂ DE ACORDUL DE LICENȚĂ ACTUAL AL UTILIZATORULUI FINAL.

SECȚIUNEA A. PREVEDERI GENERALE

1. Definiții

1.1. Software înseamnă software, materiale suplimentare/conexe și actualizări, așa cum sunt acestea descrise în Manualul utilizatorului.

1.2. Titularul drepturilor (titularul tuturor drepturilor, fie exclusive, fie de alt tip, asupra Software-ului) este AO Kaspersky Lab, o companie ce funcționează în conformitate cu legislația Federației Ruse.

1.3. Computer – sistemul de operare, computerul virtual sau hardware-ul, inclusiv postul de lucru, dispozitivul mobil sau serverul pentru care Software-ul a fost proiectat și/sau pe care Software-ul va fi instalat și/sau utilizat.

1.4. Versiunea standard sau gratuită a Software-ului înseamnă versiunea Software furnizată în mod gratuit utilizatorilor.

1.5. Versiunea extinsă sau premium a Software-ului înseamnă versiunea Software-ului care funcționează numai după activare.

1.6. Utilizatorul final (Dumneavoastră) înseamnă persoana/persoanele care instalează sau utilizează Software-ul în nume propriu sau care utilizează în mod legal o copie a Software-ului; sau, în cazul în care Software-ul este descărcat sau instalat în numele unei organizații, cum este cazul unui angajator, „Dumneavoastră” se referă, în plus, la organizația pentru care Software-ul este descărcat sau instalat. Prin prezentul document se presupune că organizația în cauză a autorizat persoana care acceptă acest acord să procedeze în acest fel, în numele său. În acest scop, termenul „organizație” include, fără a se limita la, orice asociere, companie cu răspundere limitată, corporație, asociație, societate pe acțiuni, societate de gestiune, asociere în participațiune, sindicat, asociație fără scop lucrativ sau autoritate guvernamentală.

1.7. Partener înseamnă o organizație sau o persoană fizică care distribuie Software-ul pe baza unui acord încheiat cu și a unei licențe acordate de către Titularul drepturilor.

1.8. Actualizare/actualizări – baze de date antivirus, optimizări, patch-uri, extinderi și/sau modificări ale Software-ului.

1.9. Extinderi ale Software-ului – componente Software și servicii suplimentare furnizate de Titularul drepturilor, care extind funcționalitatea Software-ului și pot fi utilizate împreună cu Software-ul sau independent de acesta, și pentru care este posibil să fie necesară achiziționarea unei noi licențe sau extinderea celei existente. Unele extinderi sunt furnizate cu titlu gratuit iar altele contra unei taxe. Puteți afla mai multe informații despre aceste extinderi înainte de a le achiziționa.

1.10. Manualul utilizatorului se referă la manualul de utilizare, ghidul de administrare, manualul de referință și materialele explicative conexe și de alt tip.

1.11. Certificatul de licență reprezintă un document care îi este înmânat utilizatorului final și care este însoțit de un cod de activare, precum și de informații suplimentare despre licență.

1.12. Portalul web înseamnă resursele de internet ale Deținătorului drepturilor, menite să gestioneze software-ul instalat și licențele achiziționate.

1.13. Contul utilizatorului înseamnă secțiunea personală a portalului web, creată folosind datele furnizate de utilizatorul final în momentul înregistrării prin portalul web. Contul utilizatorului permite utilizatorului final să aibă acces la portalul web pentru a efectua acțiunile enumerate la Secțiunea A Clauza 1.12.

2. Acordarea Licenței

2.1. Vi se acordă o licență neexclusivă de a utiliza Software-ul în conformitate cu funcționalitățile descrise în Manualul de utilizare sau pe site-ul de asistență tehnică al Titularului drepturilor, cu condiția ca dumneavoastră să respectați toate cerințele tehnice, restricțiile și condițiile de utilizare prevăzute în acest Acord de licență.

Versiune de încercare. În cazul în care ați primit, descărcat și/sau instalat o versiune de încercare a Software-ului și vi se acordă prin prezentul document o licență de evaluare pentru Software, vi se permite utilizarea Software-ul doar în scopuri de evaluare și numai pe parcursul unei singure perioade de evaluare aplicabile, cu excepția cazului în care se prevede altfel, începând cu data instalării versiunii de încercare. Orice utilizarea a Software-ului în alte scopuri sau după terminarea perioadei de evaluare aplicabilă este strict interzisă.

Software pentru mai multe platforme; Software în mai multe limbi; Software pentru două platforme; mai multe copii; Pachete. În cazul în care utilizați versiuni diferite sau ediții în limbi diferite ale Software-ului, dacă primiți Software-ul pe mai multe platforme, dacă primiți într-un alt mod mai multe copii ale Software-ului sau dacă ați primit Software-ul într-un pachet ce conține și un alt Software, numărul total permis de Computere și/sau numărul total permis de conturi de utilizator pe care toate versiunile Software-ului sunt instalate va corespunde cu numărul de computere și/sau numărul de conturi de utilizator specificat în licențele pe care le-ați primit de la Titularul drepturilor, cu condiția ca, în afară de cazul în care termenii de acordare a licenței prevăd altfel, fiecare licență achiziționată să vă dea dreptul de a instala și utiliza Software-ul pe numărul de Computere și/sau pentru numărul de Conturi de utilizator specificate în clauzele 2.2 și 2.3 din Secțiunea A.

2.2. În cazul în care Software-ul a fost primit/achiziționat de pe Internet, aveți dreptul de a utiliza Software-ul pentru numărul de Computere și/sau Conturi de utilizator care a fost specificat în momentul achiziționării de către Dumneavoastră al Licenței pentru Software.

2.3. În cazul în care Software-ul a fost achiziționat pe un suport fizic, dumneavoastră aveți dreptul de a utiliza Software-ul pentru numărul de Computere și/sau Conturi de utilizator specificat pe ambalajul Software-ului sau în documentul atașat acestuia.

2.4. Aveți dreptul de a face o copie a Software-ului exclusiv în scopul efectuării unei copii de rezervă și doar pentru a înlocui copia deținută în mod legal, în cazul în care aceasta a fost pierdută, distrusă sau a devenit inutilizabilă. Această copie de rezervă nu poate fi utilizată în alte scopuri și trebuie să fie distrusă în momentul în care veți pierde dreptul de a utiliza Software-ul sau atunci când licența Dumneavoastră expiră sau acordarea acesteia a încetat din orice alt motiv, inclusiv din motivele menționate la Secțiunea A, Clauza 3.13, în conformitate cu legislația în vigoare în țara în care aveți domiciliul sau în țara în care utilizați Software-ul.

2.5. Aveți posibilitatea de a transfera licența neexclusivă de utilizare a Software-ului către alte persoane fizice în limitele scopului licenței acordate Dumneavoastră de către Titularul drepturilor, cu condiția ca primitorul să fie de acord să fie obligat legal în temeiul tuturor termenilor și condițiilor acestui Acord de licență și să vă înlocuiască în tot în ceea ce privește licența acordată de către Titularul drepturilor. În situația în care Dumneavoastră transferați integral drepturile de utilizare a Software-ului acordate de către Titularul drepturilor, trebuie să distrugeți toate copiile Software-ului deținute, inclusiv copia de rezervă. În cazul în care Dumneavoastră sunteți persoana primitoare a unei licențe transferate, trebuie să fiți de acord să fiți obligat legal de toți termenii și condițiile acestui Acord de licență. În cazul în care Dumneavoastră nu sunteți de acord să fiți obligat legal în temeiul tuturor termenilor și condițiilor acestui Acord de licență, nu puteți instala și/sau utiliza Software-ul. Ca primitor al licenței transferate, sunteți de asemenea de acord că Dumneavoastră nu beneficiați de drepturi mai bune sau de alte drepturi decât cele de care a beneficiat Utilizatorul final inițial, care a achiziționat Software-ul de la Titularul drepturilor.

2.6. După activarea Software-ului (cu excepția Software-ului destinat în scopul evaluării) în intervalul de timp indicat pe ambalaj (dacă Software-ul a fost achiziționat pe suport fizic) sau specificat în timpul confirmării unei comenzi de abonare sau de achiziționare a unui Software (dacă Software-ul a fost achiziționat online), dumneavoastră veți primi Actualizări automate și cele mai recente versiuni ale Software-ului de la Titularul drepturilor sau de la Partenerii acestuia, precum și asistență tehnică în conformitate cu Paragraful 4 din Secțiunea A.

2.7. Pentru a utiliza Software-ul, este necesar să îl conectați la Portalul web utilizând Contul Dumneavoastră de utilizator. Dumneavoastră sunteți responsabil pentru toate acțiunile efectuate prin utilizarea contului Dumneavoastră care implică resursele Titularului drepturilor și/sau ale Partenerilor acestuia. Sunteți de acord că Titularul drepturilor nu va fi considerat răspunzător pentru utilizarea neautorizată a contului dumneavoastră.

3. Activare și termen

3.1. Perioada de utilizare pentru versiunea Standard sau pentru versiunea gratuită a Software-ului nu este limitată de către Titularul drepturilor.

3.2. Dacă vă modificați computerul sau aduceți schimbări software-ului altor comercianți instalat pe el, este posibil să vi se solicite de către Titularul drepturilor să repetați activarea software-ului, numărul acestora putând fi limitat de către Titularul drepturilor.

3.3. În cazul în care Software-ul a fost achiziționat de pe Internet, Software-ul poate fi utilizat, după acceptarea acestui Acord de licență, pentru perioada care a fost specificată pe parcursul procesului de achiziționare.

3.4. În situația în care Software-ul a fost achiziționat pe un suport fizic, acesta poate fi utilizat, după acceptarea de către dumneavoastră a acestui Acord de licență, pentru perioada care a fost specificată pe ambalaj și începând cu momentul acceptării acestui Acord.

3.5. În cazul în care ați primit Software-ul de la un partener, perioada de utilizare efectivă a Software-ului poate fi convenită între Dumneavoastră și partener.

3.6. În cazurile în care există un Certificat de licență, perioada de utilizare a Software-ului este specificată în Certificatul de licență.

3.7. În cazurile în care există un abonament, perioada de utilizare a Software-ului este specificată la confirmarea abonamentului.

3.8. Dacă ați primit Software-ul de la Titularul drepturilor în scopuri de evaluare așa cum este specificat în Secțiunea A Clauza 2.1, informațiile despre perioada de utilizare a Software-ului sunt semnalate în secțiunea corespunzătoare a site-ului web al Titularului drepturilor sau pot fi obținute folosind metodele descrise în Manualul utilizatorului.

3.9. Dacă Software-ul obținut a fost destinat pentru prelungirea dreptului de utilizare a Software-ului achiziționat anterior, puteți repeta activarea Software-ului numai dacă este prezent codul de activare pentru Software-ul achiziționat anterior. În absența acestui cod de activare, perioada de utilizare efectivă a Software-ului va fi limitată în conformitate cu informațiile prezentate în momentul achiziționării licenței, pe ambalajul sau prin resursa online prin care ați achiziționat licența.

3.10. La expirarea licenței Software-ul pentru versiunea extinsă a Software-ului, funcționalitatea versiunii extinse a Software-ului se va limita la funcționalitatea versiunii Standard a Software-ului, așa cum se menționează în Manualul utilizatorului.

3.11. După expirarea licenței pentru Software, este posibil ca Dumneavoastră să aveți dreptul de a utiliza în continuare Software-ul pentru o perioadă de timp determinată, pe durata căreia funcționalitatea Software-ului poate fi limitată. Detaliile sunt disponibile la https://help.kaspersky.com.

3.12. Dacă ați achiziționat Software-ul în vederea utilizării pe mai multe computere, perioada de licență a Software-ului începe de la data activării pe primul Computer, sau este specificată în Certificatul de licență, în cazul în care există acest certificat.

3.13. Fără a aduce atingere oricărui drept la căi de atac sau de judecată în echitate pe care le poate avea Titularul drepturilor, în cazul încălcării de către Dumneavoastră a oricăruia dintre termenii și condițiile prezentului Acord de licență, Titularul drepturilor are dreptul, în orice moment și fără notificare, de a retrage dreptul de utilizare a acestei Licențe de utilizare a Software-ului fără a rambursa prețul de achiziție sau o parte a acestuia.

3.14. Titularul drepturilor își rezervă dreptul de a limita capacitatea a activare a Software-ului la regiunea în care Software-ul a fost achiziționat de la Titularul drepturilor sau de la Partenerii săi. Informațiile despre aceste restricții sunt disponibile după finalizarea achiziționării licenței Software în conformitate cu metoda de achiziție, așa cum se specifică în Clauzele 3.3, 3.4 și 3.5 din Secțiunea A.

3.15. Dacă ați achiziționat Software-ul cu cod de activare valid pentru localizarea limbii Software-ului pentru respectiva regiune în care a fost achiziționat de la Titularul drepturilor sau de la Partenerii acestuia, nu puteți activa Software-ul aplicând codul de activare prevăzut pentru localizarea altor limbi.

3.16. În cazul limitărilor specificate în Secțiunea A Clauzele 3.14 și 3.15, informațiile cu privire la aceste limitări sunt menționate pe pachet și/sau în documentele atașate sau pe site-ul de internet al Titularului drepturilor și/sau al Partenerilor acestuia.

3.17. Pentru a verifica legitimitatea utilizării Software-ului, Titularul drepturilor își rezervă dreptul de a folosi mijloace pentru a verifica dacă aveți o copie licențiată a Software-ului. Dacă verificarea nu poate fi realizată pentru o anumită perioadă de timp specificată în Manualul utilizatorului, Software-ul va funcționa cu funcționalitate limitată.

3.18. Dacă instalați Software-ul produsului Kaspersky Total Security, iar licența pentru Kaspersky Total Security este validă, atunci codul de activare al licenței va fi trimis automat către contul de utilizator de pe portalul web la care este conectat Software-ul.

4. Asistență tehnică

4.1. Asistența tehnică vă este furnizată atunci când este instalată ultima Actualizare a Software-ului (cu excepția versiunii de încercare a Software-ului) în conformitate cu regulile de Asistență tehnică.

Serviciul de asistență tehnică și regulile sale se găsesc la adresa: https://support.kaspersky.com.

4.2. Nu se oferă asistență tehnică în cazul utilizării software-ului conceput în scop de evaluare.

5. Primirea materialelor informative și publicitare

5.1. Recunoașteți, acceptați și sunteți de acord să primiți materiale informative prin intermediul Software-ului, de la Titularii drepturilor și/sau parteneri în vederea îmbunătățirii nivelului de protecție.

6. Limitări

6.1. Nu aveți dreptul de a emula, clona, împrumuta gratuit sau contra cost, închiria sau vinde în leasing, vinde, modifica, converti sau descifra codul care sta la baza programului Software (reverse engineering), dezasambla sau crea lucrări derivate pe baza Software-ului sau pe baza oricărei porțiuni a acestuia cu excepția unica a unui drept față de care nu se poate face o declarație de renunțare, acordat Dumneavoastră în temeiul legislației aplicabile și nu veți reduce în vreun alt fel oricare dintre părțile Software-ului într-o formă citibilă de către o persoană sau transfera Software-ul licențiat sau oricare dintre subseturile acestuia și nici nu veți permite unei părți terțe să procedeze astfel, cu excepția situației și în măsura în care restricția anterioară este expres interzisă de către legea aplicabilă. Nici codul binar, nici sursa Software-ului nu pot fi utilizate sau descifrate pentru a crea algoritmul programului, care face obiectul dreptului de proprietate intelectuală. Toate drepturile care nu sunt acordate în mod expres în cadrul acestui document sunt rezervate de către Titularul de drept și/sau furnizorii acestuia, după cum este aplicabil. Orice utilizare neautorizată a Software-ului va avea drept consecință încetarea imediată și automată a acestui Acord și a Licenței acordate în baza acestuia și poate avea ca rezultat acționarea Dumneavoastră în instanța civilă și/sau în cea penală.

6.2. Nu veți putea transfera drepturile de utilizare a Software-ului unei terțe părți, cu excepția modului descris în Clauza 2.5 a acestui Acord de licență.

6.3. Nu veți putea furniza codul de activare unei terțe părți și nu veți putea permite părților terțe accesul la codul de activare, care sunt considerate informații confidențiale aparținând Titularului drepturilor și veți depune toate diligențele pentru a proteja confidențialitatea codului de activare, cu excepția situației în care puteți transfera codul de activare al licenței unei terțe părți conform celor stabilite în Clauza 2.5 a acestui Acord. Dumneavoastră sunteți responsabil de păstrarea confidențialității codului Dumneavoastră de activare pe durata utilizării Software-ului.

6.4. Licența achiziționată este acordată în integralitate și nu trebuie divizată pentru a fi distribuită terților pe o bază comercială.

6.5. Nu veți putea împrumuta gratuit sau contra cost, vinde în leasing au închiria Software-ul unei terțe părți.

6.6. Nu veți putea utiliza Software-ul în crearea de date sau aplicații software utilizate la detectarea, blocarea sau soluționarea amenințărilor descrise în cadrul Manualului de utilizare.

6.7. În cazul în care utilizați versiunea de încercare a acestui Software, nu aveți dreptul de a beneficia de serviciul de Asistență tehnică așa cum este specificat în Secțiunea A Paragraful 4 din acest Acord de licență și nu aveți dreptul de a transfera licența sau drepturile de utilizare a Software-ului către o terță parte.

7. Garanție limitată și declarație de neasumare a răspunderii

7.1. Operarea Software-ului trebuie să fie în conformitate cu descrierea din Manualul utilizatorului, iar dacă se utilizează versiuni compatibile ale Software-ului, la fel și instalarea de către Utilizator a tuturor actualizărilor la zi ale Software-ului, cu excepția cazurilor prevăzute în Acordul de licență. Lista versiunilor compatibile este disponibilă la https://support.kaspersky.com.

7.2. Sunteți de acord că Software-ul este furnizat cu o opțiune de reînnoire, care oferă descărcarea și instalarea automată a optimizărilor, patch-urilor și/sau modificărilor pentru Software și componentele acestuia, precum și noi versiuni ale Software-ului.

7.3. Sunteți de acord ca Software-ul să descarce automat extensii pentru browsere web, care sunt necesare pentru asigurarea funcționalității de bază a Software-ului licențiat.

7.4. Confirmați, acceptați și sunteți de acord că niciun program software nu este lipsit de erori. Din această cauză, vi se recomandă să efectuați salvări de siguranță pentru Computer, la intervalele de timp și cu fiabilitatea potrivite pentru Dumneavoastră.

7.5. Titularul drepturilor nu asigură nicio garanție că Software-ul va funcționa corect în cazul încălcărilor termenilor descriși în Manualul de utilizare sau în cadrul acestui Acord.

7.6. Titularul drepturilor nu garantează că Software-ul va funcționa corect în cazul în care nu descărcați cu regularitate Actualizările specificate în Secțiunea A Clauza 2.6 ale acestui Acord de licență.

7.7. Titularul drepturilor nu garantează disponibilitatea funcționalității descrise în Manualul de utilizare la expirarea perioadei specificate în Secțiunea A Paragraful 3 din acest Acord de licență.

7.8. Titularul drepturilor nu garantează că Software-ul va funcționa corect dacă o defecțiune de Software a fost cauzată de un echipament sau Software care nu este furnizat de AO Kaspersky Lab sau de oricare dintre afiliații săi.

7.9. Activitatea funcționalității specifice a Software-ului este asigurată prin accesarea și/sau utilizarea serviciilor terților, așa cum este specificat în acest Acord de licență și/sau în Manualul utilizatorului. Titularul drepturilor nu este responsabil pentru serviciile acestor terți. De asemenea, sunteți de acord că Titularul drepturilor nu va fi răspunzător pentru nicio pierdere sau deteriorare de orice fel asociată cu utilizarea de către Dumneavoastră a serviciilor terților.

7.10. Confirmi faptul că Software-ul va fi prevăzut cu setările standard ale Titularului de drept, aplicate implicit, iar unica ta responsabilitate este de a configura Software-ul conform cerințelor tale.

7.11. Luați la cunoștință și sunteți de acord că Software-ul va desfășura acțiunile necesare pentru funcționare.

7.12. SOFTWARE-UL ESTE FURNIZAT “TALE QUALE (AȘA CUM ESTE)”, IAR TITULARUL DE DREPT NU FACE NICIO REPREZENTARE ȘI NU ASIGURĂ NICIO GARANȚIE NICI ÎN CEEA CE PRIVEȘTE UTILIZAREA ACESTUIA, NICI ÎN CEEA CE PRIVEȘTE PERFORMANȚELE ACESTUIA. CU EXCEPȚIA ORICĂREI GARANȚII, CONDIȚII, DECLARAȚII SAU A ORICĂRUI TERMEN, A CĂROR APLICABILITATE NU POATE FI INTERZISĂ SAU LIMITATĂ PRIN LEGISLAȚIA ÎN VIGOARE. TITULARUL DREPTURILOR ȘI PARTENERII ACESTUIA NU ASIGURĂ NICIUN/NICIO GARANȚIE, CONDIȚIE, DECLARAȚIE SAU TERMEN (EXPRES(Ă) SAU IMPLICIT(Ă), ÎN CONFORMITATE CU LEGEA, DREPTUL COMUN, CUTUMELE, UZANȚELE SAU DE ALT FEL) CU PRIVIRE LA ORICE ASPECT, INCLUZÂND, FĂRĂ A SE LIMITA LA, NEÎNCĂLCAREA DREPTURILOR PĂRȚILOR TERȚE, VANDABILITATEA, CALITATEA SATISFĂCĂTOARE, CARACTERUL INTEGRABIL SAU UTILITATEA PENTRU UN ANUMIT SCOP. VĂ ASUMAȚI TOATE DEFECTELE ȘI RISCUL INTEGRAL ÎN CEEA CE PRIVEȘTE PERFORMANȚELE ȘI RESPONSABILITATEA PENTRU SELECTAREA SOFTWARE-ULUI ÎN VEDEREA OBȚINERII REZULTATELOR PREVĂZUTE DE DUMNEAVOASTRĂ, PRECUM ȘI PENTRU INSTALAREA, UTILIZAREA ȘI REZULTATELE OBȚINUTE DE LA SOFTWARE. FĂRĂ A LIMITA PREVEDERILE PRECEDENTE, TITULARUL DREPTURILOR NU FACE NICIO DECLARAȚIE ȘI NU ASIGURĂ NICIO GARANȚIE CĂ SOFTWARE-UL NU VA PREZENTA ERORI, ÎNTRERUPERI SAU ALTE DEFECȚIUNI SAU CĂ SOFTWARE-UL VA CORESPUNDE ORICĂREIA SAU TUTUROR CERINȚELOR DUMNEAVOASTRĂ, INDIFERENT DACĂ ACESTEA AU FOST SAU NU FĂCUTE CUNOSCUTE TITULARULUI DREPTURILOR.

8. Excluderi și limitarea răspunderii

8.1. ÎN LIMITA MAXIMĂ PERMISĂ DE LEGEA APLICABILĂ, TITULARUL DREPTURILOR SAU PARTENERII ACESTUIA NU VOR FI ÎN NICIO SITUAȚIE RĂSPUNZĂTORI PENTRU NICIUN FEL DE DAUNE PARTICULARE, ÎNTÂMPLĂTOARE, PUNITIVE, INDIRECTE SAU PE CALE DE CONSECINȚĂ (INCLUZÂND, DAR FĂRĂ A SE LIMITA LA DAUNE PENTRU PIERDERI DE PROFIT, DE INFORMAȚII CONFIDENȚIALE SAU DE ALT TIP, PENTRU ÎNTRERUPEREA ACTIVITĂȚII, PENTRU PIERDEREA CONFIDENȚIALITĂȚII, PENTRU CORUPEREA, DETERIORAREA SAU PIERDEREA DATELOR SAU PROGRAMELOR, PENTRU NEÎNDEPLINIREA ORICĂREI OBLIGAȚII, INCLUSIV OBLIGAȚIILE LEGALE, OBLIGAȚIILE DE BUNĂ CREDINȚĂ ȘI OBLIGAȚIILE DE GRIJĂ REZONABILĂ, PENTRU NEGLIJENȚĂ, PENTRU PIERDERILE ECONOMICE ȘI PENTRU ALTE PIERDERI PECUNIARE SAU DE ORICE ALT TIP) CARE DECURG DIN SAU SUNT ÎN VREUN FEL LEGATE DE UTILIZAREA SAU DE IMPOSIBILITATEA DE UTILIZARE A SOFTWARE-ULUI, DE FURNIZAREA SAU DE NEFURNIZAREA ASISTENȚEI SAU A ALTOR SERVICII, INFORMAȚII PROGRAME SOFTWARE SAU MATERIALE CONEXE, PRIN INTERMEDIUL SOFTWARE-ULUI SAU APĂRÂND ÎN ALT MOD DIN UTILIZAREA SOFTWARE-ULUI SAU ÎN ALT MOD ÎN BAZA SAU ÎN LEGĂTURĂ CU ORICARE DINTRE PREVEDERILE SAU DECURGÂND DIN ORICE ÎNCĂLCARE A CONTRACTULUI SAU DIN ORICE PREJUDICIU (INCLUSIV NEGLIJENȚĂ, REPREZENTARE NECORESPUNZĂTOARE, ORICE SARCINĂ SAU OBLIGAȚIE DE RĂSPUNDERE STRICTĂ) SAU ORICE ÎNCĂLCARE A OBLIGAȚIILOR LEGALE SAU ORICE ÎNCĂLCARE A GARANȚIEI TITULARULUI DREPTURILOR ȘI/SAU A ORICĂRUIA DINTRE PARTENERII ACESTUIA, CHIAR ȘI DACĂ TITULARUL DREPTURILOR ȘI/SAU ORICARE DINTRE PARTENERII ACESTUIA A FOST ÎNȘTIINȚAT CU PRIVIRE LA POSIBILITATEA UNOR ASTFEL DE DAUNE.

SUNTEȚI DE ACORD CA, ÎN EVENTUALITATEA ÎN CARE TITULARUL DE DREPT ȘI/SAU PARTENERII ACESTUIA SUNT GĂSIȚI RĂSPUNZĂTORI, RĂSPUNDEREA TITULARULUI DE DREPT ȘI/SAU A PARTENERILOR ACESTUIA SE VA LIMITA LA COSTURILE SOFTWARE-ULUI. RĂSPUNDEREA TITULARULUI DE DREPT ȘI/SAU A PARTENERILOR ACESTUIA NU VA PUTEA DEPĂȘI ÎN NICIO SITUAȚIE TAXELE PLĂTITE CĂTRE TITULARUL DE DREPT SAU CĂTRE PARTENER (DUPĂ CUM ESTE APLICABIL) PENTRU SOFTWARE.

NICIUNA DINTRE PREVEDERILE ACESTUI ACORD DE LICENȚĂ NU EXCLUDE SAU LIMITEAZĂ VREO PRETENȚIE PRIVIND MOARTEA SAU RĂNIREA. ULTERIOR ÎN CURSUUL EVENIMENTELOR, ORICE DECLARAȚIE DE NERĂSPUNDERE, EXCLUDERE SAU LIMITARE DIN CADRUL ACESTUI ACORD NU POATE FI PUSĂ ÎN APLICARE SAU LIMITATĂ ÎN CONFORMITATE CU LEGEA APLICABILĂ, ATUNCI DOAR O ASTFEL DE DECLARAȚIE DE NERĂSPUNDERE, EXCLUDERE SAU LIMITARE NU SE VI VA APLICA DUMNEAVOASTRĂ ȘI VEȚI FI ÎN CONTINUARE OBLIGAT LEGAL DE TOATE CELELALTE DECLARAȚII DE NERĂSPUNDERE, EXCLUDERI ȘI LIMITĂRI RĂMASE.

9. GNU și alte licențe de la părți terțe

9.1. Software-ul poate include anumite programe Software care sunt licențiate (sau sublicențiate) utilizatorului în baza Licenței Publice Generale GNU (GPL) sau a altor licențe similare de Software gratuite, care, printre alte drepturi, permit utilizatorului să copieze, să modifice și să redistribuie anumite programe sau porțiuni ale acestora și să aibă acces la codul sursă „Software cu sursă deschisă”). În cazul în care aceste licențe cer ca pentru orice software care este distribuit către cineva într-un format binar executabil codul sursă să fie, de asemenea, pus la dispoziția unor astfel de utilizatori, atunci acesta poate fi furnizat fie împreună cu Software-ul, fie poate fi pus la dispoziție, trimițând o cerere în acest sens la source@kaspersky.com. În cazul în care orice fel de licențe de Software din sursă deschisă cer ca Titularul drepturilor să asigure drepturi de utilizare, copiere sau modificare a programului Software din sursă deschisă care sunt mai numeroase decât drepturile acordate în temeiul acestui Acord, atunci aceste drepturi vor prevala față de drepturile și restricțiile din cadrul prezentului document.

10. Dreptul de proprietate intelectuală

10.1. Sunteți de acord că Software-ul și calitatea de autor, sistemele, ideile, metodele de operare, documentația și alte informații cuprinse în Software reprezintă proprietate intelectuală și/sau secrete comerciale de valoare ale Titularului drepturilor sau ale partenerilor acestuia și că Titularul drepturilor și partenerii săi, după caz, sunt protejați de dreptul penal și civil și de legea privind drepturile de autor, secretele comerciale, mărcile comerciale și brevetele din Federația Rusă, Uniunea Europeană și Statele Unite, precum și alte țări și tratate internaționale.

Acest Acord nu vă conferă Dumneavoastră niciunul dintre drepturile de proprietate intelectuală, inclusiv Mărcile comerciale sau Mărcile de servicii ale Titularului drepturilor și/sau ale partenerului acestuia („Mărcile comerciale”). Puteți utiliza Mărcile comerciale doar în măsura în care este necesar pentru identificarea rezultatelor tipărite, produse de către Software în conformitate cu practica acceptată privind mărcile comerciale, inclusiv identificarea numelui deținătorului Mărcii comerciale. O astfel de utilizare a oricărei Mărci comerciale nu vă conferă niciun fel de drepturi de proprietate cu privire la Marca comercială respectivă.

Titularul de drept și/sau Partenerii acestuia dețin și își rezervă toate drepturile, titlurile și interesele cu privire la și față de Software, incluzând, fără a se limita la, orice corecții ale erorilor, îmbunătățiri, Actualizări sau alte modificări aduse Software-ului fie de către Titularul de drept, fie de către oricare altă terță parte, și toate drepturile de autor, brevetele, drepturile privind secretele comerciale sau alte drepturi de proprietate intelectuale privitoare la acestea.

Deținerea, instalarea și utilizarea de către Dumneavoastră a Software-ului nu vă transferă niciun drept de proprietate intelectuală asupra Software-ului și nu veți dobândi niciun alt drept asupra acestuia în afară de cele prezentate în cadrul acestui Acord. Toate copiile Software-ului făcute în continuare trebuie să conțină aceleași notificări privind drepturile de proprietate ca cele ce apar pe sau în cadrul Software-ului. Cu excepția celor stipulate în prezentul document, acest Acord nu vă asigură niciun fel de drepturi de proprietate intelectuală privind Software-ul și confirmați faptul că licența, așa cum este aceasta definită în prezentul document, acordată în baza prezentului Acord, vă asigură numai un drept limitat de utilizare în baza termenilor și condițiilor prezentului Acord. Titularul drepturilor își rezervă toate drepturile care nu vă sunt acordate în mod expres Dumneavoastră în cadrul acestui Acord.

10.2. Sunteți de acord să nu modificați sau să alterați în niciun fel Software-ul. Nu aveți posibilitatea de a îndepărta sau modifica notificările privind dreptul de autor (copyright) sau alte notificări privind drepturile de proprietate de pe niciuna dintre copiile Software-ului.

10.3. Încălcarea drepturilor de proprietate intelectuale asupra Software-ului va avea drept consecință răspunderea civilă, administrativă sau penală conform legii.

11. Legea aplicabilă

11.1. Cu excepția celor prevăzute în Secțiunea A Clauzele 11.2 și 11.3 de mai jos, prezentul Acord de licență va fi interpretat în conformitate cu și i se va aplica legislația indicată mai jos pentru statul sau teritoriul în care ați obținut Software-ul, indiferent de și fără aplicarea normei conflictuale a principiilor legale:

a. Rusia. Dacă ați obținut Sofware-ul în Rusia, legile în vigoare în Federația Rusă.

b. Statele Unite, Puerto Rico, Samoa Americană, Guam și Insulele Virgine Americane. Dacă ați obținut Programul software în Statele Unite, Puerto Rico, Samoa Americană, Guam sau Insulele Virgine Americane, se va aplica legislația din statul Massachusetts, S.U.A., cu condiția totuși ca legislația din statul american în care locuiți să se aplice în litigii privind protecția consumatorilor, concurența neloială sau alte aspecte reglementate prin legi similare. În măsura maximă permisă de lege, Titularul de drept și Dumneavoastră, prin prezenta, vă exprimați acordul să renunțați la orice drept la un proces cu jurați.

c. Canada. Dacă ați obținut Software-ul în Canada, legile Provinciei Ontario.

d. Mexic. Dacă ați obținut Software-ul în Mexic, legile federale ale Republicii Mexicane.

e. Uniunea Europeană (UE). Dacă ați obținut Software-ul într-un stat membru al UE, legile din Germania.

f. Australia. Dacă ați obținut Software-ul în Australia, legile din Statul sau Teritoriul în care ați obținut licența.

g. Regiunea Administrativă Specială Hong Kong și Regiunea Administrativă Specială Macao. Dacă ați obținut Software-ul în RAS Hong Kong și RAS Macao, legile din RAS Hong Kong și RAS Macao.

h. Taiwan. Dacă ați obținut Software-ul în Taiwan, legile din Taiwan.

i. Japonia. Dacă ați obținut Software-ul în Japonia, legile din Japonia.

j. Oricare alte țări sau teritorii. Dacă ați obținut Programul software în orice altă țară, se va aplica dreptul material din țara în care a avut loc achiziția.

11.2. În pofida celor de mai sus, în cazul în care legile obligatorii sau politicile publice ale unui stat sau teritoriu în care acest Acord este pus în aplicare sau interpretat, interzic aplicarea legilor specificate în acest document, atunci se vor aplica legile respectivei țări sau teritoriu în măsura impusă de legile obligatorii sau politicile publice. De asemenea, dacă sunteți un consumator persoană fizică, prevederile Secțiunii A Clauza 11.1 nu aduc atingere drepturilor obligatorii de care beneficiați, de a lua măsuri în țara de reședință conform legilor în vigoare în țara respectivă.

11.3. Acest Acord nu va fi guvernat de către Convenția Organizației Națiunilor Unite asupra Contractelor pentru Vânzările Internaționale de Mărfuri, a cărei aplicare este exclusă în mod expres.

11.4. Utilizatorul final este responsabil de contactarea doar a Titularului drepturilor sau a partenerilor săi în mod direct dacă aveți probleme cu produsul.

12. Perioada de intentare a acțiunilor

12.1. Nicio acțiune, indiferent de forma acesteia, și care ia naștere pe baza tranzacțiilor făcute în temeiul acestui Acord, nu poate fi intentată de către niciuna dintre părți în această privință după mai mult de un (1) an de la apariția cauzei acțiunii sau de la descoperirea apariției acesteia, cu excepția acțiunilor pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală, care pot fi intentate în limita termenului maxim legal prevăzut.

13. Caracterul integral al Acordului; Clauza de neaplicare a unor dintre prevederi; lipsa declarațiilor de renunțare la unele prevederi

13.1. Acest Acord reprezintă acordul integral încheiat între Dumneavoastră și Titularul drepturilor și înlocuiește orice alte acorduri, propuneri, comunicări sau reclame anterioare, verbale sau scrise, în legătură cu Software-ul sau cu obiectul acestui Acord de licență. Confirmați că ați citit și ați înțeles acest Acord, că l-ați înțeles și că sunteți de acord să fiți obligat legal de termenii acestuia. În cazul în care o instanță de judecată competentă stabilește că oricare dintre prevederile acestui Acord este invalidă, nulă sau inaplicabilă, în tot sau în parte, indiferent de motiv, o astfel de prevedere va fi interpretată mai restrâns, astfel încât aceasta să devină legală și aplicabilă, neexistând posibilitatea ca întregul Acord să nu fie executat pe acest temei, restul acestuia continuând să rămână valabil și să își producă efectele în limitele permise de lege și de echitate, păstrând cât mai mult posibil, intenția sa originală. Nicio declarație de renunțare la oricare dintre prevederile sau condițiile din cadrul acestui document nu va fi valabilă, cu excepția situației în care aceasta este în scris și semnată de către dumneavoastră și de reprezentantul autorizat al Titularului drepturilor, cu condiția ca nicio declarație de renunțare la drepturile născute în baza încălcării oricăror prevederi a acestui Acord să nu constituie o declarație de renunțare la drepturile născute din orice încălcare anterioară, concomitentă sau ulterioară. Lipsa de acțiune a Titularului drepturilor în ceea ce privește executarea strictă a oricăreia dintre prevederile acestui Acord sau privind orice drept nu va fi interpretată ca o renunțare la o prevedere sau un drept de acest fel.

14. Derogare pentru acțiuni colective și Arbitraj obligatoriu

14.1. Dacă țara Dumneavoastră de reședință este reprezentată de Statele Unite, atunci Paragraful 14 din Secțiunea A vi se aplică. În cazul în care o revendicare, o controversă de orice fel cu privire la produsele, serviciile Titularului drepturilor sau orice parte a acestui Acord cu Kaspersky Lab se produce între Dumneavoastră și Kaspersky Lab sau între Dumneavoastră și afiliații terță parte ai Titularului drepturilor, iar părțile nu au putut rezolva disputa în mod neoficial într-o perioadă de timp rezonabilă, Dumneavoastră și cealaltă parte sunteți de acord cu arbitrajul obligatoriu în fața AAA (American Arbitration Association), conform FAA (Federal Arbitration Act) și nu acționați în judecată în fața unui judecător și a juraților. În cazul unui arbitraj individual obligatoriu între părți, un arbitru neutru va decide, iar decizia arbitrului va fi finală, cu excepția dreptului de apel limitat conform FAA. Dacă există vreun conflict între acest Acord de licență și regulile AAA, acest acord are prioritate.

14.2. Este interzisă orice acțiune, inclusiv, dar fără a se limita la procese cu acțiuni colective, arbitraj colectiv, acțiuni private care implică procurori generali, combinarea acțiunilor individuale fără acordul tuturor părților sau orice altă procedură legală în care o persoană are capacitate reprezentativă. Prin acceptarea acestui Acord de licență, sunteți de acord să nu participați la niciuna dintre acțiunile colective menționate mai sus și orice acțiune sau măsură obținută, în cazul în care vi se acordă, trebuie să fie individuală, conform acestei clauze. Puteți contacta direct Titularul drepturilor sau Partenerii săi în cazul în care aveți probleme cu produsul.

14.3. Orice dispută, revendicare sau controversă cu privire la drepturile de proprietate intelectuală ale Titularului drepturilor, la aplicarea sau validitatea acestora etc. și orice revendicare cu privire la orice formă de acces neautorizat, inclusiv, dar fără a se limita la furt sau piraterie privind orice produs sau serviciu al Titularului drepturilor, nu face obiectul acestei clauze de arbitrare.

15. Informații de contact ale Titularului de drept

În cazul în care aveți orice întrebări cu privire la acest Acord sau dacă doriți să contactați Titularul drepturilor din orice motiv, vă rugăm să contactați Departamentul nostru de Servicii Clienți la:

Leningradskoe Shosse

Moscow, 125212

Russian Federation

E-mail: info@kaspersky.com

Site web: www.kaspersky.com

SECȚIUNEA B. CONDIȚIILE PRIVIND PROCESAREA DATELOR

Vă rugăm să parcurgeți condițiile din Secțiunea „Condițiile privind prelucrarea datelor”. Această secțiune descrie datele primite de la Dumneavoastră și/sau de pe computerul Dumneavoastră și modul în care Titularul drepturilor va procesa datele pentru executarea acestui Acord de licență. Dacă Software-ul este utilizat în cadrul unei entități juridice sau pe un computer utilizat de mai multe persoane, trebuie să vă asigurați că acestea au înțeles și au acceptat condițiile din secțiunea „Condiții privind prelucrarea datelor” înainte de utilizarea Software-ului.

1. Pentru ca Titularul drepturilor și/sau Partenerii săi să-și poată îndeplini obligațiile în baza prezentului Acord de licență, Titularul drepturilor trebuie să primească și să proceseze informațiile descrise în Secțiunea B Clauza 1 în scopurile declarate. Aceste informații pot fi considerate personale în conformitate cu legile aplicabile ale anumitor țări.

• Punerea la dispoziția Dumneavoastră a funcționalității de bază a Software-ului achiziționat.

Funcționalitatea de bază a Software-ului, așa cum este descrisă în Manualul utilizatorului, este furnizarea de securitate în timpul utilizării Computerului. Pentru a furniza această funcționalitate de bază, în timp ce utilizați Software-ul, Titularul de drepturi trebuie să primească de la dispozitivul Dumneavoastră și să prelucreze informații despre Software-ul instalat, obiectele scanate, informații despre Computer și dispozitivele conectate la acesta, activitatea Computerului pe internet, mai exact:

- Informații despre aplicație: ID-ul aplicației; versiunea completă a aplicației (majoră, minoră, nr. versiunii, patch); tipul aplicației; codul de localizare a aplicației; ID-ul aplicației de pe portalul Web-Portal; codul de personalizare a aplicației; ID-ul licenței.

- Informații despre dispozitivul utilizatorului: numele rețelei dispozitivului; tipul dispozitivului; ID-ul unic al dispozitivului; ID-ul unic al dispozitivului de pe portalul Web-Portal; informații despre începutul/sfârșitul utilizării dispozitivului.

- Informații despre sistemul de operare (SO): tipul SO, versiunea SO; ediția SO; numărul de biți SO; versiunea pachetelor de actualizare instalate (majoră, minoră, versiune, pachet de servicii).

- Informații despre instalarea aplicației: ID-ul unic de instalare a aplicației; data de instalare a aplicației.

- Informații despre utilizator: ID de utilizator depersonalizat.

- Informații despre contul de utilizator al portalului Web-Portal: ID-ul unic al contului de utilizator pe portalul Web-Portal; numele utilizatorului pe portalul Web-Portal; parola de unică folosință pentru înregistrarea dispozitivului pe portalul Web-Portal; date pentru înregistrarea dispozitivului Web-Portal legându-l în același timp la contul de utilizator.

- Informații despre profilul copilului: numele copilului; data de naștere a copilului; pictograma copilului din aplicație; ID-ul copilului.

- Informații despre aplicațiile instalate: structura de date care conțin informații generale despre instalarea aplicației; numele fișierului; ID-ul aplicației; versiunea aplicației; calea fișierului; ora de creare a fișierului; metadatele aplicației; începutul/sfârșitul utilizării; de câte ori au fost pornite aplicațiile terțe; suma de control (MD5 sau SHA 256); categoria alocată obiectului scanat (pe baza clasificării Titularului de drept); categoriile de vârstă alocate obiectului; disponibilitatea unei semnături; disponibilitatea unui certificat de încredere; specificarea includerii acestuia într-un pachet software; numele și versiunea pachetului software; furnizorul pachetului software; imaginea și rezoluția pictogramei aplicației; lista ID-urilor aplicațiilor de la distanță; data evenimentului.

- Informații despre acordurile acceptate de utilizator: ID-ul acordului; tipul acordului; versiunea acordului; indicația acceptării acordului; ora la care s-a schimbat acceptarea acordului; data și ora la care s-au trimis aceste date.

- Informații despre activitatea pe web a utilizatorului: URL-urile site-urilor web vizitate; părțile de domeniu ale adreselor web pe care utilizatorul le-a introdus în bara de adrese a browserului sau le-a deschis din sisteme de căutare.

- Informații despre stările solicitărilor copiilor de timp suplimentar pentru utilizarea dispozitivului, solicitările copiilor de a accesa un site web, solicitările copiilor de a accesa o aplicație: ora evenimentului; ID-ul solicitării; mesaj text; durata de viață a solicitării.

- Informații despre interogările de căutare ale unui copil: URL-ul interogării de căutare; textul interogării de căutare; numele motorului de căutare; ora evenimentului.

- Informații despre blocarea internetului (pornit sau oprit).

- Informații despre URL-urile scanate: URL; antetul paginii web; motivul blocării URL-ului; data evenimentului; lista numelor categoriilor de site-uri web permise, monitorizate și blocate, conform clasificării Titularului de drept; valoarea care indică dacă URL-ul se află pe o listă permisă sau interzisă; valoarea referinței URL; tipul și versiunea protocolului utilizat; ID-ul tipului de solicitare; numărul portului.

- Informații despre serviciul Titularului de drept: ID serviciu; tipul de token; ID-ul emis de serviciu când aplicația este înregistrată cu succes (utilizat ulterior pentru autentificarea și înregistrarea serviciilor pe respectivul dispozitiv); ID-ul emis de serviciu când se înregistrează/autentifică o legătură utilizator-dispozitiv cu succes; ID-ul emis de serviciu când un utilizator este autentificat cu succes pe portalul Web-Portal; tokenul de sesiune; tokenul de sesiune emis de serviciu când se înregistrează/autentifică o legătură utilizator-dispozitiv-copil-profil cu succes; datele necesare pentru a primi un token de sesiune autorizat; valoarea care indică necesitatea returnării unui token NS; token EKP (cheie, regiunea utilizatorului, durata de viață a tokenului, semnătura, indicator parolă scurtă).

- Informații despre versiunea bazelor de date de categorii de fișiere folosite de software și ID-ul înregistrării bazei de date folosit în timpul unei scanări.

- Informații despre calitatea actualizării produsului instalat: tipul și versiunea sarcinii de actualizare; starea de finalizare a sarcinii de actualizare; starea de sănătate a produsului; tipul de eroare care este posibil să fi avut loc în timpul unei actualizări; numărul de erori, defecțiuni și finalizări eșuate ale sarcinii de actualizare; ID-ul componentei produsului care realizează actualizarea; ID-ul unic al începutului sarcinii de actualizare (generat aleatoriu la începutul sarcinii și care nu se schimbă până la finalizarea sarcinii).

- ID-ul secțiunii de Asistență.

- Ora evenimentelor legate de funcționarea aplicației, ID-ul părintelui.

- Alte informații tehnice: setul de preferințe; numele setului de preferințe; ID-ul setului de preferințe primit de dispozitiv.

• Asigurarea funcționării neîntrerupte a Software-ului și stabilirea necesității Actualizărilor.

Pentru a asigura o funcționare neîntreruptă a Software-ului și pentru a determina dacă sunt necesare Actualizări, Titularul drepturilor trebuie să primească de la dispozitivul Dumneavoastră și să proceseze următoarele informații:

- Informații despre aplicație: ID-ul Software; Software-ului licențiat; traducerea Software-ului; modul în care funcționează Kaspersky Safe Kids; versiunea completă a Software-ului; ID-ul actualizării Software-ului; ID-ul instalării Software-ului (PCID); tipul de Software instalat.

- Informații despre dispozitivul utilizatorului: ID-ul dispozitivului; ID-ul unic al dispozitivului.

- Informații despre sistemul de operare: ID-ul sistemului de operare; versiunea Service Pack a sistemului de operare; starea activării Device Guard (Windows); versiunea sistemului de operare instalată pe computerul utilizatorului; numărul de biți al versiunii sistemului de operare; ediția sistemului de operare.

2. Dacă decideți să nu furnizați informațiile necesare pentru ca Titularul drepturilor să își îndeplinească obligațiile care decurg din prezentul Acord de licență, așa cum este indicat în secțiunea „Condiții privind prelucrarea datelor”, nu sunteți de acord cu condițiile acestui Acord de licență. În acest caz, vă rugăm să întrerupeți instalarea și/sau să eliminați Software-ul.

3. Când furnizați datele prin intermediul Software-ului către Titularul drepturilor, acesta le gestionează în conformitate cu Politica sa de confidențialitate, care descrie în special modul în care Titularul drepturilor vă protejează datele, în cazul în care Titularul drepturilor prelucrează datele, dar și drepturile Dumneavoastră ca persoană vizată. Puteți găsi și citi întregul său conținut la adresa https://www.kaspersky.com/Products-and-Services-Privacy-Policy.

4. Titularul drepturilor procesează, de asemenea, datele într-o formă care nu permite, în sine, asocierea directă cu o persoană anume. Puteți găsi lista cu astfel de date și scopurile prelucrării acestora pentru un anumit software, vizitând https://help.kaspersky.com, selectând software-ul și vizualizând secțiunea respectivă de „Furnizarea de date” a acestuia.

5. Acceptați și confirmați faptul că Titularul drepturilor procesează datele conform bazelor legale specificate în Articolul 6 (1) din Regulamentul general pentru protecția datelor al Uniunii Europene (GDPR), inclusiv conform contractului și interesului legitim; drept urmare, în cazul în care vă expiră licența, anumite date deja primite încă pot fi procesate în interes legitim, în scopurile descrise în Politica de confidențialitate de la adresa https://www.kaspersky.com/Products-and-Services-Privacy-Policy, cu excepția situațiilor în care asupra acestui interes legitim prevalează interesele sau drepturile și libertățile fundamentale ale utilizatorului. Dacă doriți să obiectați la procesarea acestor date, trebuie să ne informați în modul specificat în Politica de confidențialitate. Confirmați faptul că, atunci când vă expiră licența, Titularul drepturilor nu va primi date noi de la dvs.

© 2021 AO Kaspersky Lab